Asiatisk biffsallad
Asiatisk biffsallad
Ingredienser:
Marinad:
- 500 g biff (t.ex. entrecote eller ryggbiff)
- 2 msk sojasås
- 2 msk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk ingefära, riven
- Salt och peppar efter smak
Sallad:
- 1 huvud roman- eller isbergssallad, strimlad
- 1 gurka, tunt skivad
- 2 morötter, tunt strimlade
- 1 röd paprika, tunt skivad
- 4 salladslökar, strimlade
- 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
Dressing:
- 2 msk sojasås
- 1 msk risvinäger
- 1 msk limejuice
- 1 tsk honung
- 1 tsk sesamolja
- Chiliflakes efter smak
Till servering:
- Rostade sesamfrön
- Limeklyftor
Gör så här:
1. Börja med att marinera biffen. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i biffen och låt den marinera i minst 30 minuter.
2. Medan biffen marinerar kan du förbereda salladen. Skiva och strimla alla grönsaker och hacka koriandern. Lägg allt i en stor skål.
3. Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan.
4. När biffen är klar att tillagas, värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme. Ta ut biffen från marinaden och skaka av överflödig vätska.
5. Stek biffen i några minuter på varje sida, tills den fått fin färg och är tillagad enligt din önskade köttsfärg. Låt sedan biffen vila i några minuter innan du skär den i tunna skivor.
6. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
7. Lägg upp salladen på tallrikar och placera de skivade biffskivorna ovanpå. Strö över rostade sesamfrön och servera med limeklyftor.