Asiatisk biffsallad

Table
  1. Asiatisk biffsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Asiatisk biffsallad

Ingredienser:

Marinad:
- 500 g biff (t.ex. entrecote eller ryggbiff)
- 2 msk sojasås
- 2 msk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk ingefära, riven
- Salt och peppar efter smak

Sallad:
- 1 huvud roman- eller isbergssallad, strimlad
- 1 gurka, tunt skivad
- 2 morötter, tunt strimlade
- 1 röd paprika, tunt skivad
- 4 salladslökar, strimlade
- 1 kruka färsk koriander, grovt hackad

Dressing:
- 2 msk sojasås
- 1 msk risvinäger
- 1 msk limejuice
- 1 tsk honung
- 1 tsk sesamolja
- Chiliflakes efter smak

Till servering:
- Rostade sesamfrön
- Limeklyftor

You may also be interested in:  Potatismos (grundrecept)

Gör så här:

1. Börja med att marinera biffen. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i biffen och låt den marinera i minst 30 minuter.

2. Medan biffen marinerar kan du förbereda salladen. Skiva och strimla alla grönsaker och hacka koriandern. Lägg allt i en stor skål.

3. Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan.

4. När biffen är klar att tillagas, värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme. Ta ut biffen från marinaden och skaka av överflödig vätska.

5. Stek biffen i några minuter på varje sida, tills den fått fin färg och är tillagad enligt din önskade köttsfärg. Låt sedan biffen vila i några minuter innan du skär den i tunna skivor.

6. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

7. Lägg upp salladen på tallrikar och placera de skivade biffskivorna ovanpå. Strö över rostade sesamfrön och servera med limeklyftor.

Hallonpaj med brynt smör
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up