Rabarbersirap

Table
  1. Recept på Rabarbersirap
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Rabarbersirap

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 500 g socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kanelstång (valfritt)
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Skär rabarberna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, vatten och eventuellt kanelstång.
  3. Låt blandningen koka upp och sänk sedan värmen till medel-låg och låt sjuda i cirka 30 minuter, eller tills rabarberna mjuknat.
  4. Passera blandningen genom en sil eller finmaskig sil för att få bort fasta bitar.
  5. Häll över sirapen i steriliserade burkar och förslut ordentligt.
  6. Låt sirapen svalna helt och förvara den sedan i kylskåp.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Servera den läckra rabarbersirapen på pannkakor, i glass, i smoothies eller varför inte som sötningsmedel i bakverk?

Salig röra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up