Citronkaka med blå vallmo
Recept: Citronkaka med blå vallmo
Ingredienser:
- 200g smör
- 3 ägg
- 2dl socker
- 2tsk vaniljsocker
- 3dl vetemjöl
- 2tsk bakpulver
- 1dl mjölk
- Saft från 1 citron
- 1msk blå vallmofrön
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en bakform.
- 2. Smält smöret och låt det svalna.
- 3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
- 4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
- 5. Tillsätt mjölblandningen växelvis med smöret till äggsmeten, och rör om väl.
- 6. Tillsätt mjölk, citronsaft och vallmofrön, och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
- 7. Häll smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
- 8. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
- 9. Servera och njut!
Lämna ett svar