Spröda citronkakor
Recept: Spröda citronkakor
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- rivet skal av 2 citroner
Gör så här:
- Börja med att förvärma ugnen till 175°C.
- I en skål, blanda smör, socker och vaniljsocker tills det blir luftigt och mjukt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl efter varje ägg.
- I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver.
- Rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda väl.
- Tillsätt rivet citronskal och blanda ordentligt så att smaksättningen fördelas jämnt i degen.
- Forma degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Använd baksidan av en gaffel för att platta till bollarna till kakor.
- Grädda kakorna i ugnen i ca 10-12 minuter, tills de är ljust gyllenbruna.
- Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
- Servera de spröda citronkakorna med en kopp te eller kaffe.
Tips: För extra smak kan du även blanda ner lite pressad citronsaft i degen.