Spröda citronkakor

Table
  1. Recept: Spröda citronkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Spröda citronkakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • rivet skal av 2 citroner

You may also be interested in:  Tacos

Gör så här:

  1. Börja med att förvärma ugnen till 175°C.
  2. I en skål, blanda smör, socker och vaniljsocker tills det blir luftigt och mjukt.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl efter varje ägg.
  4. I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver.
  5. Rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda väl.
  6. Tillsätt rivet citronskal och blanda ordentligt så att smaksättningen fördelas jämnt i degen.
  7. Forma degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
  8. Använd baksidan av en gaffel för att platta till bollarna till kakor.
  9. Grädda kakorna i ugnen i ca 10-12 minuter, tills de är ljust gyllenbruna.
  10. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
  11. Servera de spröda citronkakorna med en kopp te eller kaffe.
You may also be interested in:  Pressgurka

Tips: För extra smak kan du även blanda ner lite pressad citronsaft i degen.

Räkcheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up