Clam chowder (musselsoppa)
Recept: Clam Chowder (Musselsoppa)
Ingredienser:
- 2 kg färska musslor
- 2 msk olivolja
- 2 stora potatisar, skalade och tärnade
- 1 stor lök, finhackad
- 2 selleristjälkar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 dl fiskbuljong
- 2 dl grädde
- 1 tsk torkad timjan
- 2 msk färsk persilja, hackad
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- I en stor kastrull, koka vatten och lägg i musslorna. Koka i cirka 5 minuter tills musslorna öppnar sig. Slå av vattnet och låt dem svalna.
- När musslorna har svalnat, ta bort musslorna från skalet och finhacka dem. Spara även några hela musslor för dekoration.
- Hetta upp olivoljan i en annan kastrull och tillsätt lök, selleri och vitlök. Stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt de tärnade potatisarna och rör om. Låt dem steka i några minuter för att locka fram smaken.
- Tillsätt fiskbuljong och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i cirka 15 minuter tills potatisarna är mjuka.
- Tillsätt de hackade musslorna och grädden i kastrullen. Krydda med torkad timjan, salt och peppar efter smak.
- Låt soppan sjuda i ytterligare fem minuter så att smakerna blandas väl.
- Ta bort kastrullen från värmen och garnera soppan med färsk persilja och de sparade hela musslorna.
- Serv
Lämna ett svar