Clam chowder (musselsoppa)




Recept: Clam Chowder (Musselsoppa)

Table
  1. Recept: Clam Chowder (Musselsoppa)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Clam Chowder (Musselsoppa)

Ingredienser:

  • 2 kg färska musslor
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora potatisar, skalade och tärnade
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör så här:

  1. I en stor kastrull, koka vatten och lägg i musslorna. Koka i cirka 5 minuter tills musslorna öppnar sig. Slå av vattnet och låt dem svalna.
  2. När musslorna har svalnat, ta bort musslorna från skalet och finhacka dem. Spara även några hela musslor för dekoration.
  3. Hetta upp olivoljan i en annan kastrull och tillsätt lök, selleri och vitlök. Stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt de tärnade potatisarna och rör om. Låt dem steka i några minuter för att locka fram smaken.
  5. Tillsätt fiskbuljong och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i cirka 15 minuter tills potatisarna är mjuka.
  6. Tillsätt de hackade musslorna och grädden i kastrullen. Krydda med torkad timjan, salt och peppar efter smak.
  7. Låt soppan sjuda i ytterligare fem minuter så att smakerna blandas väl.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och garnera soppan med färsk persilja och de sparade hela musslorna.
  9. Serv
    Pisco Sour
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.