Fyllda lövbiffar med potatisfräs från ugnen

Table
  1. Fyllda lövbiffar med potatisfräs från ugnen
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fyllda lövbiffar med potatisfräs från ugnen

Ingredienser:

  • 600 g lövbiff
  • 200 g färsk spenat
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

Gör så här:

  1. Skölj och skiva potatisen. Lägg dem på en bakplåtspapperklädd ugnsform.
  2. Blanda olivolja, timjan, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Ringla detta över potatisen och blanda
    väl.
  3. Ställ in formen i ugnen och grädda potatisen i 200°C i ca 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och
    krispiga.
  4. Under tiden potatisen gräddas, hacka lök och vitlök och stek dem i en stekpanna tills de är mjuka och
    genomskinliga.
  5. Lägg spenaten i stekpannan och stek tills den har sjunkit ihop. Smaka av med salt och peppar.
  6. Krydda lövbiffarna med salt och peppar. På varje lövbiff, lägg en sked av spenatblandningen och rulla ihop
    dem.
  7. Stek lövbiffarna i en varm stekpanna med olivolja i ca 3-4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
  8. Ta ut potatisen från ugnen och servera tillsammans med de fyllda lövbiffarna.

Fladdermöss
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up