Torskrygg med potatispuré champinjoner och bacon

Table
  1. Recept: Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

Ingredienser:

  • 4 st portionsbitar torskrygg
  • 500 g potatis
  • 200 g champinjoner
  • 150 g bacon
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Steg 1: Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Mosa potatisen och tillsätt vispgrädden och smöret. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2: Stek baconet i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Steg 3: Skär champinjonerna i skivor och stek dem i stekpannan med baconfettet tills de är gyllene och mjuka.
  4. Steg 4: Salta och peppra torskryggarna. Stek dem i en annan stekpanna med smör tills de är genomstekta och har en gyllene yta.
  5. Steg 5: Servera torskryggarna tillsammans med potatispuré, champinjoner och knaperstekt bacon.
You may also be interested in:  Glasnudlar med lime och jordnötter

Detta recept på torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon är en riktigt smakrik rätt som passar både till vardags och till festliga tillfällen. Rätten är enkel att tillaga och ger en härlig kombination av smaker. Servera gärna med en fräsch sallad eller några rostade grönsaker.

Wallenbergare
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up