Semmelmuffins

Table
  1. Recept: Semmelmuffins
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Varianter:

Recept: Semmelmuffins

Ingredienser:

  • 250 g vetemjöl
  • 100 g socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 200 ml mjölk
  • 100 g mandelmassa, riven
  • Whip cream och jordgubbssylt för topping

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 200°C och förbered muffinsformar på en plåt.
  2. Steg 2: Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
  3. Steg 3: Tillsätt smält smör, ägg och mjölk i skålen och rör om tills smeten är jämn.
  4. Steg 4: Rör ner den rivna mandelmassan i smeten och blanda väl.
  5. Steg 5: Fördela smeten jämnt i muffinsformarna och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och genomgräddade.
  6. Steg 6: Låt muffinsen svalna helt på ett galler.
  7. Steg 7: Toppa muffinsen med whip cream och jordgubbssylt precis innan servering.

Varianter:

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Du kan lägga till krossade mandlar eller lite vaniljpulver i smeten för extra smak.

Skriven av [Ditt namn]

Papa rellena – Fyllda potatiskroketter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up