Brunkål

Table
  1. Recept på Brunkål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Brunkål

Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 lökar
  • 200 g rimmat fläsk
  • 3 msk smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tillagning:

  1. Skär vitkålen i strimlor och löken i skivor.
  2. Strimla även det rimmade fläsket.
  3. Smält smöret i en stor gryta och tillsätt fläsket. Stek det tills det blir krispigt.
  4. Tillsätt löken och stek tills den blir mjuk och genomskinlig.
  5. Lägg i vitkålen och stek tills den mjuknar och får fin färg.
  6. Späd med vatten och tillsätt sirapen. Låt koka upp under omrörning.
  7. Reducera värmen till låg och låt brunkålen småkoka under lock i cirka 30 minuter.
  8. Häll i vispgrädden och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera varm och njut av denna klassiska svensk husmanskost!
Thaiköttbullar med het kålsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up