Fruktpaj med flätat lock

Table
  1. Recept: Fruktpaj med flätat lock
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fruktpaj med flätat lock

Ingredienser:

  • 300g vetemjöl
  • 150g smör
  • 50g socker
  • 1 nypa salt
  • 450g blandade färska frukter (t.ex. äpplen, bär, persikor)
  • 3 msk socker
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Risgrynsgröt i ugn

Gör så här:

  1. I en stor skål, blanda vetemjöl, smör, socker och salt till en grynig konsistens.
  2. Knåda degen till en smidig boll och låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
  3. Förvärm ugnen till 200°C.
  4. Under tiden, skala och skär frukterna i bitar och blanda dem i en skål med socker, maizena och vaniljsocker.
  5. Ta ut degen från kylskåpet och dela den i två delar, en något mindre än den andra.
  6. Kavla ut den större degen till en rund pajbotten och lägg den i en pajform.
  7. Häll frukt­fyllningen över pajbotten.
  8. Kavla ut den mindre degen till en rektangel och skär den i långa remsor.
  9. Fläta locket över frukt­fyllningen genom att korsa remsorna över varandra.
  10. Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter, tills locket har fått en gyllene färg och frukt­fyllningen bubblar.
  11. Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Mazarin i långpanna

Tips: Servera fruktpajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass för extra smak.

Blomkåls- och broccoligratäng
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up