Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Table
  1. Recept: Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Ingredienser:

  • 200 g halloumiost
  • 2 nektariner
  • 150 g blandade salladsblad
  • 1 dl kokta bönor (valfri sort)
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Gul currygryta med kokosmjölk

Gör så här:

  1. Skär halloumiosten i 1 cm tjocka skivor.
  2. Grilla halloumin på hög värme i en grillpanna eller på grillen tills den fått fina ränder och blivit lätt knaprig.
  3. Dela nektarinerna och ta bort kärnorna.
  4. Skär nektarinerna i klyftor eller skivor.
  5. Blanda salladsbladen, bönorna och nektarinerna i en stor skål.
  6. I en separat skål, blanda yoghurt, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
  8. Lägg den grillade halloumin på toppen av salladen.
  9. Servera genast och njut av den fräscha halloumi- och nektarinsalladen med yoghurt och bönor!

Italienska mandelskorpor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up