Mustig gulasch

Table
  1. Recept: Mustig gulasch
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Mustig gulasch

Ingredienser:

500 g nötkött (gärna grytkött eller högrev)
2 stora lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
500 ml köttbuljong
1 dl rött vin
2 msk mjöl
2 msk olivolja
1 tsk kummin
1 tsk timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul paprika
4 st potatisar
4 st morötter
2 msk hackad persilja (till garnering)

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skär köttet i bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. I en gryta, värm upp olivoljan och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt köttet i grytan och stek det tills det får en fin yta.
  5. Strö över paprikapulver, tomatpuré, kummin, timjan, paprikakrydda, salt och svartpeppar på köttet. Rör om väl så att kryddorna täcker köttet.
  6. Tillsätt köttbuljong och rött vin. Rör om och se till att det täcker köttet.
  7. Låt grytan sjuda på låg värme i ca 1,5-2 timmar tills köttet blir mört.
  8. Under tiden kan du skära paprikorna i bitar och skala och skiva potatisarna och morötterna.
  9. Efter ca 1,5-2 timmar, tillsätt paprika, potatis och morötter i grytan och låt det fortsätta koka tills grönsakerna blir mjuka och gulaschen får en mustig konsistens.
  10. Strö över hackad persilja och servera gulaschen varm med bröd eller ris.
Revbensspjäll med ingefära och honung
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up