Mustig gulasch
Recept: Mustig gulasch
Ingredienser:
500 g nötkött (gärna grytkött eller högrev)
2 stora lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
500 ml köttbuljong
1 dl rött vin
2 msk mjöl
2 msk olivolja
1 tsk kummin
1 tsk timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul paprika
4 st potatisar
4 st morötter
2 msk hackad persilja (till garnering)
Gör så här:
- Skär köttet i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- I en gryta, värm upp olivoljan och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
- Tillsätt köttet i grytan och stek det tills det får en fin yta.
- Strö över paprikapulver, tomatpuré, kummin, timjan, paprikakrydda, salt och svartpeppar på köttet. Rör om väl så att kryddorna täcker köttet.
- Tillsätt köttbuljong och rött vin. Rör om och se till att det täcker köttet.
- Låt grytan sjuda på låg värme i ca 1,5-2 timmar tills köttet blir mört.
- Under tiden kan du skära paprikorna i bitar och skala och skiva potatisarna och morötterna.
- Efter ca 1,5-2 timmar, tillsätt paprika, potatis och morötter i grytan och låt det fortsätta koka tills grönsakerna blir mjuka och gulaschen får en mustig konsistens.
- Strö över hackad persilja och servera gulaschen varm med bröd eller ris.