Operabakelse

Table
  1. Recept: Operabakelse
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:
    3. Serveringstips:

Recept: Operabakelse

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 3 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • Kakaopulver till dekoration

Utförande:

  1. Smält den mörka chokladen försiktigt över vattenbad eller i en mikrovågsugn.
  2. Kavla ut mandelmassan tunt och skär den i lagom stora kvadrater som passar som bas till operabakelserna.
  3. Rör smör och socker mjukt och lägg i äggen, ett i taget. Tillsätt smält choklad och vetemjöl och blanda ordentligt.
  4. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa den försiktigt på mandelmassabitarna.
  5. Grädda i ugnen på 175°C i ca 15 minuter. Låt dem svalna helt.
  6. Vispa grädden och lägg den på hälften av kakbitarna.
  7. Ställ kakorna kallt i kylen i minst 30 minuter.
  8. Smält vit choklad och bre den på resterande kakbitar. Strö över lite kakaopulver för dekoration.
  9. Lägg de chokladglaserade kakbitarna på de andra kakbitarna med grädden och pressa ihop lätt.
  10. Ställ operabakelserna i kylen i cirka en timme innan servering.
You may also be interested in:  Refried beans – Svart bönröra

Serveringstips:

Operabakelserna passar utmärkt att servera som dessert efter en härlig middag. Kan också avnjutas till en kopp kaffe eller te.

Hemgjord limoncello
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up