Refried beans – Svart bönröra

Table
  1. Recept: Refried beans - Svart bönröra
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Refried beans - Svart bönröra

Ingredienser:

  • 2 burkar svarta bönor
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten

You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Skölj av bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Värm olja i en kastrull och stek lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och eventuellt chilipulver och fräs i ca 1 minut.
  5. Lägg i bönorna och blanda väl med kryddblandningen.
  6. Tillsätt salt, svartpeppar och vatten.
  7. Låt bönröran puttra på låg värme i ca 10-15 minuter tills den blir tjockare, rör om då och då.
  8. Om du vill ha en slät röra kan du mixa den med en stavmixer, annars kan du mosa bönröran grovt med en gaffel.
  9. Servera varm som tillbehör till tacos, burritos eller som dipp med tortillachips.
Gräddig fläskgryta med timjan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.