Chokladsås som stelnar

Table
  1. Recept: Chokladsås som stelnar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Chokladsås som stelnar

Ingredienser:

  • 100g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Ost- och skinkpaj

Gör så här:

  1. Krossa chokladen och smält den sakta i en kastrull över låg värme.
  2. Tillsätt vispgrädde, socker och vaniljsocker till smält choklad i kastrullen.
  3. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade och såsen fått en jämn konsistens.
  4. Koka upp såsen under omrörning.
  5. Låt sedan såsen svalna något utan att röra den.
  6. Häll såsen i en glasburk eller liknande och låt den sedan stelna i kylskåp i minst 1 timme.

Tips:

You may also be interested in:  Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

Servera denna chokladsås som stelnar över glass, pannkakor eller varför inte som en dipp till färska frukter?

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up