Pastagratäng med kyckling och körsbärstomat
Pastagratäng med kyckling och körsbärstomat
Ingredienser:
- 500g pasta
- 2 st kycklingbröstfiléer, skurna i bitar
- 1 burk körsbärstomat
- 1 dl grädde
- 1 dl riven ost
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Stek kycklingbitarna i olivolja tills de är genomstekta och fått en gyllene färg.
- Tillsätt vitlök och oregano till kycklingen och stek i ytterligare någon minut.
- Häll i körsbärstomaterna och grädden i stekpannan med kycklingen. Låt det koka upp och låt det sedan småputtra i ungefär 5 minuter.
- Blanda den kokta pastan med kyckling- och tomatsåsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll pastablandningen i en ugnsform och strö över den rivna osten.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills osten är smält och fått en fin gyllene färg.
- Ta ut pastagratängen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
Tips:
Servera pastagratängen med en sallad och en bit nybakat bröd.