Ryggbiff i stekpanna med svartrötter och vitlökssmör

Table
  1. Recept: Ryggbiff i stekpanna med svartrötter och vitlökssmör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Ryggbiff i stekpanna med svartrötter och vitlökssmör

Ingredienser:

  • 400 gram ryggbiff
  • 200 gram svartrötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 gram smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skala och skär svartrötterna i mindre bitar.
  2. Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med smöret.
  3. Putsa ryggbiffen och salta och peppra den runt om.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt en klick vitlökssmör.
  5. Stek ryggbiffen i ungefär 3-4 minuter på varje sida för medium-rare, eller längre om du föredrar mer genomstekt kött.
  6. Ta biffen från pannan och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
  7. I samma panna, tillsätt svartrötterna och stek dem tills de är mjuka och lätt krispiga.
  8. Servera den skivade ryggbiffen med svartrötterna och extra vitlökssmör på toppen.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Pulled pork

Servera med en fräsch grönsallad och potatisgratäng för en komplett måltid.

Vegansk gubbröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up