Grönsaksgratäng

Table
  1. Grönsaksgratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grönsaksgratäng

Ingredienser:

  • 2 stora potatisar, skalade och skivade
  • 2 morötter, skalade och skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 aubergine, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 2 dl riven ost (t.ex. mozzarella eller cheddar)
  • 2 dl grädde
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Tonfiskpasta med krossade tomater

Gör så här:

  1. Grease a baking dish with olive oil and preheat the oven to 180°C.
  2. In a large bowl, combine the sliced potatoes, carrots, onion, zucchini, aubergine, and red pepper.
  3. In a separate bowl, mix together the cream, olive oil, oregano, basil, salt, and black pepper.
  4. Place half of the vegetable mixture in the baking dish and pour half of the cream mixture over it. Sprinkle with half of the grated cheese.
  5. Repeat the layers with the remaining vegetables, cream mixture, and cheese.
  6. Cover the baking dish with aluminum foil and bake for 40 minutes.
  7. Remove the foil and bake for an additional 10-15 minutes or until the top is golden and the vegetables are tender.
  8. Allow the gratin to cool for a few minutes before serving.
Kycklinggryta med tomat och örter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up