Grillade revben med egen bbq-sås
Grillade revben med egen BBQ-sås
Ingredienser:
- 1 kg revben
- 1 dl BBQ-sås
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- För BBQ-såsen:
- 2 dl ketchup
- 1/4 dl brun farinsocker
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk worcestershiresås
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk lökpulver
- 1/4 tsk cayennepeppar
Gör så här:
- Ta fram revbenen och skär eventuellt till mindre bitar.
- Blanda salt, svartpeppar, paprikapulver och lökpulver i en skål.
- Gnid in kryddblandningen på revbenen och låt dem vila i cirka 30 minuter för att marineras.
- Under tiden kan du förbereda BBQ-såsen genom att blanda alla ingredienser i en kastrull.
- Sätt kastrullen på medelhög värme och låt såsen sjuda i cirka 10 minuter tills den tjocknar något.
- När revbenen har marineras klart, pensla dem med BBQ-såsen.
- Grilla revbenen på medelhög värme i cirka 15-20 minuter per sida tills de är genomgrillade och har fått en fin grillad yta.
- Ta bort revbenen från grillen och låt dem vila i några minuter innan du serverar.
- Servera de grillade revbenen med extra BBQ-sås, sallad och valfria tillbehör.
Smaklig måltid!