Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka

Table
  1. Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka

Ingredienser:

  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk maizena
  • 1 dl vatten
  • 1 dl pressgurka
You may also be interested in:  Moussaka

Gör så här:

  1. Skär fläskytterfilén i skivor och bryn dem i olivolja tills de fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
  3. Häll i grädde och köttbuljong. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. I en separat skål, blanda maizena med vatten och tillsätt blandningen i såsen. Rör om ordentligt för att tjocka såsen.
  5. Tillsätt pressgurka och låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fläskytterfilén med gräddsåsen och pressgurkan, gärna med kokt potatis och grönsallad.
You may also be interested in:  Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Tips: För en extra smakrik sås kan du tillsätta lite dijonsenap eller färska örter, som persilja eller timjan.

Pastagratäng med kyckling och körsbärstomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up