Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka
Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka
Ingredienser:
- 600 g fläskytterfilé
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 dl grädde
- 1 dl köttbuljong
- 2 msk maizena
- 1 dl vatten
- 1 dl pressgurka
Gör så här:
- Skär fläskytterfilén i skivor och bryn dem i olivolja tills de fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
- Häll i grädde och köttbuljong. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i ca 10 minuter.
- I en separat skål, blanda maizena med vatten och tillsätt blandningen i såsen. Rör om ordentligt för att tjocka såsen.
- Tillsätt pressgurka och låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fläskytterfilén med gräddsåsen och pressgurkan, gärna med kokt potatis och grönsallad.
Tips: För en extra smakrik sås kan du tillsätta lite dijonsenap eller färska örter, som persilja eller timjan.