Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde
Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ½ dl passionsfruktsgrädde
- Påskgodis och dekoration efter eget val
Gör så här:
- Separera äggulor och äggvitor i olika skålar.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Tillsätt socker och vaniljsocker till äggulorna och vispa tills det blir en jämn smet.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
- Häll smeten i en smord och mjölad rund form.
- Grädda i ugnen på 175°C i cirka 25-30 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt tårtan svalna helt på ett galler.
- När tårtan är helt sval, skär den i två eller tre lager med en vass kniv.
- Häll passionsfruktsgrädden över varje lager och bred ut jämnt.
- Montera ihop tårtan igen.
- Dekorera tårtan med påskgodis och andra dekorationer efter eget val.
Tips: Servera tårtan kyld för bästa smakupplevelse!