Toscakaka

Table
  1. Toscakaka
    1. Ingredienser:
    2. Toscasås:
    3. Gör så här:

Toscakaka

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg

Toscasås:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl mandelspån

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj och bröa en form.
  2. Mixa eller rör ihop alla torra ingredienser till kakan.
  3. Tillsätt smält smör, mjölk och ägg till de torra ingredienserna.
  4. Rör ihop till en jämnt fördelad smet.
  5. Häll smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  6. Under tiden, smält smöret till toppingen i en kastrull.
  7. Tillsätt socker, mjöl och mjölk till toppingen.
  8. Koka upp och låt sjuda under omrörning i ca 2-3 minuter.
  9. Ta kakan ut ur ugnen och bred på toscasåsen.
  10. Strö över mandelspån på toppen.
  11. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter tills toscan fått en fin gyllenbrun färg.
  12. Låt kakan svalna innan servering och njut!
Injera – Etiopiskt tunnbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up