Franska skurna pepparkakor

Table
  1. Franska skurna pepparkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Franska skurna pepparkakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt strösocker, ljus sirap, kanel, ingefära, kryddnejlika, bakpulver och vaniljextrakt. Rör om väl.
  3. Gradvis tillsätt vetemjölet och blanda tills du har en jämn deg.
  4. Låt degen svalna i kylskåpet i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  6. Rulla ut degen till en ca 0,5 cm tjock rektangel på ett mjölat bakbord.
  7. Använd en pepparkaksform för att skära ut kakor från degen.
  8. Placera kakorna på bakplåten och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  9. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på ett galler innan servering.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips: Du kan dekorera de färdiga pepparkakorna med glasyr eller strössel, om du vill.

Papa rellena – Fyllda potatiskroketter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up