Franska skurna pepparkakor
Franska skurna pepparkakor
Ingredienser:
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 1 msk malen kanel
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljextrakt
- 4 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt strösocker, ljus sirap, kanel, ingefära, kryddnejlika, bakpulver och vaniljextrakt. Rör om väl.
- Gradvis tillsätt vetemjölet och blanda tills du har en jämn deg.
- Låt degen svalna i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Rulla ut degen till en ca 0,5 cm tjock rektangel på ett mjölat bakbord.
- Använd en pepparkaksform för att skära ut kakor från degen.
- Placera kakorna på bakplåten och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
- Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på ett galler innan servering.
Tips: Du kan dekorera de färdiga pepparkakorna med glasyr eller strössel, om du vill.