Kyckling carbonara

Table
  1. Recept: Kyckling carbonara
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Kyckling carbonara

Ingredienser:

  • 200 g kyckling
  • 200 g bacon
  • 250 g spaghetti
  • 2 äggulor
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Tillagning:

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt och fått fin
    färg.
  3. Tillsätt baconet och stek tills det blir knaprigt.
  4. I en separat skål, blanda äggulor, parmesanost, grädde, salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt vitlök i stekpannan och stek i ytterligare 1 minut.
  6. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt spaghettin. Blanda väl.
  7. Tillsätt ägg- och gräddblandningen och rör om tills såsen tjocknar och täcker spaghetti och kyckling.
  8. Servera genast och garnera med extra riven parmesanost.

Tips:

You may also be interested in:  Zucchinifritters med fetaost

Du kan lägga till grönsaker som stekt champinjon eller ärtor för extra smak och färg.

Brysselkex
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up