Kyckling carbonara
Recept: Kyckling carbonara
Ingredienser:
- 200 g kyckling
- 200 g bacon
- 250 g spaghetti
- 2 äggulor
- 50 g riven parmesanost
- 2 dl grädde
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Tillagning:
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av och ställ åt sidan.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt och fått fin
färg. - Tillsätt baconet och stek tills det blir knaprigt.
- I en separat skål, blanda äggulor, parmesanost, grädde, salt och svartpeppar.
- Tillsätt vitlök i stekpannan och stek i ytterligare 1 minut.
- Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt spaghettin. Blanda väl.
- Tillsätt ägg- och gräddblandningen och rör om tills såsen tjocknar och täcker spaghetti och kyckling.
- Servera genast och garnera med extra riven parmesanost.
Tips:
Du kan lägga till grönsaker som stekt champinjon eller ärtor för extra smak och färg.