Popovers - Pannkaksbakelser

Table
  1. Popovers - Pannkaksbakelser
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Popovers - Pannkaksbakelser

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Smör till formarna

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. I en stor skål, vispa ihop vetemjöl och mjölk till en jämn smet.
  3. Tillsätt äggen och saltet i smeten och vispa väl.
  4. Ställ smeten i kylskåpet i ca 20 minuter för att vila.
  5. Smöra popover-formarna ordentligt med smör.
  6. Sätt in formarna i ugnen i ca 5 minuter för att smöret ska smälta.
  7. Ta ut formarna och häll smeten i varje form tills de är ca 2/3 fyllda.
  8. Ställ formarna tillbaka i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter, eller tills popoverna har puffat upp och fått en gyllene färg.
  9. Ta ut formarna från ugnen och låt popoverna svalna något innan servering.

Servera de nygräddade popoversna som de är eller fyll dem med till exempel sylt, vispad grädde eller färsk frukt.

Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up