Popovers - Pannkaksbakelser
Popovers - Pannkaksbakelser
Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- Smör till formarna
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- I en stor skål, vispa ihop vetemjöl och mjölk till en jämn smet.
- Tillsätt äggen och saltet i smeten och vispa väl.
- Ställ smeten i kylskåpet i ca 20 minuter för att vila.
- Smöra popover-formarna ordentligt med smör.
- Sätt in formarna i ugnen i ca 5 minuter för att smöret ska smälta.
- Ta ut formarna och häll smeten i varje form tills de är ca 2/3 fyllda.
- Ställ formarna tillbaka i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter, eller tills popoverna har puffat upp och fått en gyllene färg.
- Ta ut formarna från ugnen och låt popoverna svalna något innan servering.
Servera de nygräddade popoversna som de är eller fyll dem med till exempel sylt, vispad grädde eller färsk frukt.