Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra
Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra
Ingredienser:
- 400 g kokta kidneybönor
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Tillbehör:
Gör så här:
- Mos kidneybönorna med en gaffel eller i en mixer.
- Stek lök och vitlök i lite olja i en stekpanna tills mjuka.
- I en stor skål, blanda de mosade kidneybönorna, den stekta löken och vitlöken, ägg, ströbröd, spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar.
- Forma smeten till bönburgare av önskad storlek och tjocklek.
- Stek bönburgarna på medelhög värme i en stekpanna med lite olja tills de får gyllenbrun yta på båda sidor, ca 4-5 minuter per sida.
- Servera bönburgarna i hamburgerbröd och toppa med avokadoskivor, rödlök, salladsblad, tomatskivor och smält ost (om önskas).
Tips:
Servera bönburgarna med en fräsch sallad som sidorätt. Du kan också variera smaksättningen av burgarna genom att tillsätta andra kryddor eller örter som du gillar. Prova dig fram!