Dillkött på kyckling

Table
  1. Recept: Dillkött på kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Dillkött på kyckling

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 st lök, finhackad
  • 2 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk färsk hackad dill
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och krydda dem med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de är genomstekta.
  3. Ta ut kycklingen ur stekpannan och lägg åt sidan.
  4. I samma stekpanna, stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.
  5. Häll i buljongen och låt det koka upp.
  6. Tillsätt grädde och dill, rör om och låt såsen koka i några minuter.
  7. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och koka i ytterligare 5 minuter.
  8. Servera dillköttet på kyckling med kokt potatis och en sallad.

Fransk fläskgryta med senapssting
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up