Dillkött på kyckling
Recept: Dillkött på kyckling
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 2 msk smör
- 1 st lök, finhackad
- 2 dl buljong
- 1 dl grädde
- 2 msk färsk hackad dill
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i bitar och krydda dem med salt och peppar.
- Smält smöret i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de är genomstekta.
- Ta ut kycklingen ur stekpannan och lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.
- Häll i buljongen och låt det koka upp.
- Tillsätt grädde och dill, rör om och låt såsen koka i några minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och koka i ytterligare 5 minuter.
- Servera dillköttet på kyckling med kokt potatis och en sallad.