Färgglad bönsallad

Table
  1. Recept: Färgglad bönsallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Färgglad bönsallad

Ingredienser:

  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk kikärtor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 liten rödlök
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 lime
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Mojito

Tillagning:

  1. Skölj och låt rinna av kidneybönor, svarta bönor och kikärtor. Lägg dem i en stor skål.
  2. Tvätta och tärna paprikorna. Skala och finhacka rödlöken. Hacka även koriandern.
  3. Lägg paprikatärningar, rödlök och koriander i skålen med bönorna.
  4. Pressa saften från limen över salladen.
  5. I en separat skål, blanda olivolja och honung. Tillsätt salt och peppar.
  6. Häll dressingblandningen över salladen och blanda väl.
  7. Kyl salladen i minst 1 timme för att låta smakerna blandas.
  8. Servera sval som sidorätt eller som en lätt lunchrätt.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: Du kan också tillsätta andra grönsaker efter eget tycke och smak, till exempel tomater eller avokado.

Rabarberlemonad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up