Vaniljmunkar

Table
  1. Recept: Vaniljmunkar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Vaniljmunkar

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 50g socker
  • 10g vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 50g smält smör
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en stor skål.
  2. Vispa äggen i en annan skål och häll i mjölk och smält smör. Rör om väl.
  3. Häll ägg- och mjölblandningen i den stora skålen med de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet.
  4. Värm upp olja i en kastrull eller fritös till ca 180°C.
  5. Skeda i smeten i små bollar och lägg ner i den heta oljan. Stek dem tills de blir gyllenbruna, ungefär 3-4 minuter per sida.
  6. Ta upp munkarna och låt dem rinna av på ett papper.
  7. Pudra munkarna med florsocker innan servering.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips:

Var försiktig när du hanterar den heta oljan. Det kan vara bra att använda en tång eller hålslev för att lägga ned och ta upp munkarna i kastrullen.

Senapssill
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up