Kycklinglasagne med tomat och mozzarella
Recept: Kycklinglasagne med tomat och mozzarella
Ingredienser:
- 300 g lasagneplattor
- 400 g kycklingfile
- 2 tsk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400 g krossade tomater
- 1 burk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk socker
- 200 g färsk mozzarella, skivad
- 50 g riven parmesanost
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 180°C.
- Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Ta upp dem och låt dem rinna av.
- I en stor stekpanna, stek kycklingfiléerna med olivolja tills de är genomstekta. Ta upp och skär dem i mindre bitar.
- I samma stekpanna, tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, oregano, basilika och socker. Koka såsen i ca 15 minuter, eller tills den tjocknar något.
- Salta och peppra efter smak.
- I en ugnssäker form, varva lasagneplattor, kycklingbitar, tomatsås, mozzarella och parmesanost. Fortsätt tills alla ingredienserna är slut, och avsluta med ett lager tomatsås och riven parmesanost på toppen.
- Grädda i ugnen i ca 30 minuter, eller tills osten är bubblande och gyllene.
- Ta ut från ugnen och låt svalna något innan servering.