Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

Table
  1. Recept: Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

Ingredienser:

  • 400 g lövbiff
  • 200 g ostronskivling
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör till stekning

Tillagning:

  1. Skär lövbiffen i tunna strimlor.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Stek lövbiffen i smör tills den fått fin färg, ta upp och lägg åt sidan.
  4. I samma stekpanna, stek lök och vitlök tills de blivit mjuka och genomskinliga.
  5. Tillsätt ostronskivling och stek i ytterligare några minuter.
  6. Häll i grädde och dijonsenap, låt koka upp och sedan sänk värmen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg tillbaka lövbiffen i pannan och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
  9. Servera grytan med kokt ris eller potatis och en fräsch sallad.
You may also be interested in:  Krämig pasta med tonfisk och majs

Notera: Du kan gärna variera receptet genom att lägga till andra grönsaker eller kryddor efter smak.

Fladdermöss
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up