Rimmade spjäll med chiliglaze

Table
  1. Rimmade spjäll med chiliglaze
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rimmade spjäll med chiliglaze

Ingredienser:

  • 1 kg rimmade spjäll
  • 3 msk röd chilisås
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
You may also be interested in:  Hemgjord jordgubbskräm

Gör så här:

  1. Blanda chilisås, sojasås, honung, vitlök, ingefära, svartpeppar och paprikapulver i en skål och rör om väl.
  2. Pensla spjällen generöst med glazen och låt marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Grilla spjällen på medelhög värme i ca 15-20 minuter, tills de är genomstekta och har en fin glansig yta.
  4. Servera spjällen med till exempel coleslaw och en krispig sallad.
Inlagda rödbetor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up