Vit chokladkladdkaka

Table
  1. Recept: Vit Chokladkladdkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Vit Chokladkladdkaka

Ingredienser:

  • 200g vit choklad
  • 125g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en rund kakform.
  2. Smält den vita chokladen tillsammans med smöret i en värmetålig skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir luftigt.
  4. Tillsätt den smälta choklad- och smörblandningen till ägg- och sockerblandningen och blanda väl.
  5. Rör i vetemjöl, vaniljsocker och salt tills allt är väl blandat.
  6. Häll smeten i den förberedda kakformen och jämna till ytan.
  7. Grädda kakan i förvärmde ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills kanterna är fasta men mitten är fortfarande kladdig.
  8. Låt kakan svalna i formen i cirka 10 minuter innan du stjälper den upp på ett serveringsfat.
  9. Servera gärna kakan tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljsås.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips: För att få extra smak kan du tillsätta hackade nötter, torkad frukt eller bär i smeten.

Knäckig äppelpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up