Torsk med äggsås

Table
  1. Torsk med äggsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Torsk med äggsås

Ingredienser:

  • 4 bitar torskfile
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör så här:

  1. Steg 1: Börja med att koka äggen. Lägg äggen i en kastrull med vatten och koka dem i cirka 8 minuter. Skala och hacka äggen sedan grovt.
  2. Steg 2: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vetemjöl och rör om till en smet.
  3. Steg 3: Häll i mjölken lite i taget och fortsätt att röra om tills såsen tjocknar.
  4. Steg 4: Tillsätt hackade ägg, salt och peppar i såsen och rör om försiktigt.
  5. Steg 5: Lägg torskfiléerna i en ugnsform och häll äggsåsen över. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomstekt.
  6. Steg 6: Servera torsk med äggsåsen tillsammans med kokt potatis och någon god grönsak.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Detta är ett enkelt och klassiskt recept på torsk med äggsås. Perfekt för en vardagsmiddag eller när man vill bjuda på något smakfullt och lättlagat!

Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up