Frestande gryta

Table
  1. Recept: Frestande gryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Frestande gryta

Ingredienser:

  • Kött (ex. nötkött eller kyckling) - 500g
  • Lök - 1 st
  • Vitlök - 2 klyftor
  • Morot - 2 st
  • Potatis - 4 st
  • Röd paprika - 1 st
  • Tomat - 2 st
  • Tomatpuré - 2 msk
  • Buljong (ex. kött- eller grönsaksbuljong) - 4 dl
  • Rosmarin - 1 tsk
  • Timjan - 1 tsk
  • Olivolja - 2 msk
  • Salt - en nypa
  • Peppar - en nypa

You may also be interested in:  Yorkshire pudding

Gör såhär:

  1. Klipp köttet i mindre bitar och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och skär morot, potatis och paprika i tärningar.
  3. Hetta upp olivoljan i en gryta och stek köttet tills det är genomstekt.
  4. Tillsätt lök, vitlök och de övriga grönsakerna. Fräs i några minuter.
  5. Rör i tomatpuré och låt det steka i ytterligare någon minut.
  6. Häll i buljong och tillsätt rosmarin och timjan. Låt koka upp och sänk sedan värmen.
  7. Låt grytan sjuda på låg värme i cirka 30 minuter eller tills köttet är mört och grönsakerna är genomkokta.
  8. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Tacosoppa

Tips: Servera den frestande grytan med ett gott bröd och en fräsch sallad.

Gräddig kotlettgryta med äpple
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up