Katsu sando – Japansk sandwich med schnitzel
Katsu Sando - Japansk Sandwich med Schnitzel
Ingredienser:
- 4 skivor vitt bröd
- 4 stora kycklingschnitzlar
- 2 dl panko (japanskt ströbröd)
- 2 stora ägg
- 4 skivor vitkål
- 4 matskedar tonkatsusås (japansk sås)
- 2 matskedar majonnäs
- Vegetabilisk olja, för stekning
- Salta och peppra efter smak
Gör så här:
- Ta kycklingschnitzlarna och banka dem lätt med en köttklubba för att göra dem tunna och jämna.
- Krydda schnitzlarna med salt och peppar.
- Doppa varje schnitzel i uppvispat ägg och vänd dem sedan i panko för att täcka dem helt.
- Värm upp en stekpanna med vegetabilisk olja på medelvärme.
- Stek schnitzlarna i ca 3-4 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Under tiden, rosta vitt bröd i en brödrost eller i en het stekpanna.
- Bred majonnäs på den ena sidan av varje brödskiva.
- Skär vitkålen i tunna strimlor.
- På den majonnäsbelagda sidan av två brödskivor, lägg en skiva vitkål.
- Placera en kycklingschnitzel ovanpå vitkålen och ringla över tonkatsusås.
- Avsluta sedan med den andra brödskivan, majonnäsbelagt sida nedåt.
- Skär varje sandwich i hälften för servering.
Njut av din katsu sando - en läcker japansk sandwich med schnitzel!