Fritto misto
Fritto Misto - En italiensk läckerhet
Ingredienser:
- 300 g blandade skaldjur (räkor, bläckfisk, musslor)
- 200 g fasta fiskfiléer (t.ex. torsk, gös)
- 100 g mjöl
- 2 ägg
- Olivolja för fritering
- Flingsalt
- Färsk citron att servera med
Gör så här:
- Blanda mjöl och en nypa salt i en skål.
- Vispa äggen lätt i en annan skål.
- Hetta upp olivolja i en kastrull eller frityrgryta.
- Doppa skaldjuren och fiskfiléerna i mjölet för att täcka dem helt.
- Därefter doppa de mjölklädda bitarna i äggvispet.
- Fritera dem i den heta oljan tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Lägg de friterade skaldjuren och fiskfiléerna på papper för att avlägsna överflödig olja.
- Krydda med flingsalt.
- Servera med färsk citronskiva och njut!
Variera gärna receptet genom att tillsätta grönsaker som zucchini eller lökringar. Fritto Misto kan serveras som en aptitretare eller som huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad.