Fritto misto

Table
  1. Fritto Misto - En italiensk läckerhet
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fritto Misto - En italiensk läckerhet

Ingredienser:

  • 300 g blandade skaldjur (räkor, bläckfisk, musslor)
  • 200 g fasta fiskfiléer (t.ex. torsk, gös)
  • 100 g mjöl
  • 2 ägg
  • Olivolja för fritering
  • Flingsalt
  • Färsk citron att servera med

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och en nypa salt i en skål.
  2. Vispa äggen lätt i en annan skål.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull eller frityrgryta.
  4. Doppa skaldjuren och fiskfiléerna i mjölet för att täcka dem helt.
  5. Därefter doppa de mjölklädda bitarna i äggvispet.
  6. Fritera dem i den heta oljan tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  7. Lägg de friterade skaldjuren och fiskfiléerna på papper för att avlägsna överflödig olja.
  8. Krydda med flingsalt.
  9. Servera med färsk citronskiva och njut!
You may also be interested in:  Lax i ugn med teriyaki

Variera gärna receptet genom att tillsätta grönsaker som zucchini eller lökringar. Fritto Misto kan serveras som en aptitretare eller som huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad.

Biscotti med choklad och citron 
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up