Pasta med färskost och tomater
Recept på Pasta med färskost och tomater
Ingredienser:
- 250 g pasta
- 200 g färskost
- 400 g körsbärstomater
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- färsk basilika (till servering)
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den blir al dente.
- Under tiden pastan kokas, halvera körsbärstomaterna och hacka vitlöken.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme och stek vitlöken i ca 1 minut tills den är lätt gyllene.
- Tillsätt körsbärstomaterna och stek i ytterligare 2-3 minuter tills de börjar mjukna.
- Smula ner färskosten i stekpannan och rör om tills den smälter samman med tomater och vitlök.
- Blanda i torkad basilika, salt och svartpeppar.
- Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med såsen. Rör om väl så att pastan blir täckt av såsen.
- Servera genast och toppa med färsk basilika.
Tips: Du kan också lägga till andra grönsaker som paprika eller spenat för extra smak och näring.
