Topfenstrudel – strudel med kvarg

Table
  1. Recept: Topfenstrudel – strudel med kvarg
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Topfenstrudel – strudel med kvarg

Ingredienser:

  • 500g strudeldeg
  • 250g kvarg (topfen)
  • 100g socker
  • 50g smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1dl russin (valfritt)
  • 1msk rumsvarmt smör (till pensling)
  • Pärlsocker (till dekoration)
You may also be interested in:  Enkla mintkyssar

Tillagning:

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  2. I en stor skål, blanda kvarg, socker, ägg och vaniljsocker tills det är väl kombinerat.
  3. Tillsätt det smälta smöret och blanda igen.
  4. Om du vill, tillsätt russinen och blanda väl.
  5. Rulla ut strudeldegen på en mjölad yta och bred kvargblandningen jämnt över degen.
  6. Rulla försiktigt ihop strudeln och placera den på en bakplåtspapperklädd plåt.
  7. Pensla strudeln med rumsvarmt smör och strö pärlsocker över toppen.
  8. Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i cirka 30 minuter, eller tills strudeln är gyllene och genomgräddad.
  9. Ta ut strudeln från ugnen och låt den svalna något innan du serverar.
You may also be interested in:  Lyxig äggröra

Servering:

Servera Topfenstrudel varm eller vid rumstemperatur. Det är gott att servera den med vispad grädde, vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Färskpotatis i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up