Inlagda rödbetor

Table
  1. Recept: Inlagda rödbetor
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Inlagda rödbetor

Ingredienser

  • 5-6 st färska rödbetor
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här

  1. 1. Skala och skär rödbetorna i tunna skivor eller klyftor.
  2. 2. Koka upp ättiksprit, strösocker, salt och vatten i en kastrull. Rör tills sockret och saltet har löst upp sig.
  3. 3. Lägg ner rödbetorna i den varma lagen och låt koka i cirka 5 minuter.
  4. 4. Ta av kastrullen från värmen och låt rödbetorna svalna i lagen.
  5. 5. Häll över rödbetorna och lagen i en ren glasburk. Förvara i kylen och låt stå i minst ett dygn innan servering.

Örtsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up