Eclair

Table
  1. Recept på Eclair
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Eclair

Ingredienser:

  • 1 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. I en kastrull, koka upp vatten och smör.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och rör i vetemjölet.
  3. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och fortsätt röra tills smeten släpper från kanterna.
  4. Ta bort kastrullen och låt smeten svalna något.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör väl efter varje tillsättning.
  6. Spritsa smeten på en bakplåtspappersklädd plåt i långa rullar.
  7. Baka i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och fasta.
  8. Låt svalna helt innan fyllning.
  9. Vispa grädde tillsammans med vaniljsocker till fast konsistens.
  10. Fyll en spritspåse med grädden.
  11. Skär varsamt ett snitt längs med eclairs och spritsa i grädden.
  12. Smält chokladen över vattenbad och doppa toppen av eclairs i chokladen.
  13. Låt chokladen stelna innan servering.

Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up