Eclair
Recept på Eclair
Ingredienser:
- 1 dl vatten
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad
Gör så här:
- I en kastrull, koka upp vatten och smör.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör i vetemjölet.
- Ställ tillbaka kastrullen på spisen och fortsätt röra tills smeten släpper från kanterna.
- Ta bort kastrullen och låt smeten svalna något.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och rör väl efter varje tillsättning.
- Spritsa smeten på en bakplåtspappersklädd plåt i långa rullar.
- Baka i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och fasta.
- Låt svalna helt innan fyllning.
- Vispa grädde tillsammans med vaniljsocker till fast konsistens.
- Fyll en spritspåse med grädden.
- Skär varsamt ett snitt längs med eclairs och spritsa i grädden.
- Smält chokladen över vattenbad och doppa toppen av eclairs i chokladen.
- Låt chokladen stelna innan servering.