Fläskytterfilé i sockerkaksform

Table
  1. Fläskytterfilé i sockerkaksform
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Ingredienser:

  • 500 gram fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Skär fläskytterfilén i tunna skivor och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på båda sidor tills den får en fin gyllene färg. Ta sedan ut den från pannan och låt den vila.
  3. I samma panna, stek lök, vitlök, paprika och chili tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  4. Häll i kycklingbuljong och vispgrädde i pannan och låt det koka upp.
  5. Placera fläskytterfilén tillbaka i pannan och låt det steka i såsen i ca 5-7 minuter eller tills köttet är genomstekt och såsen har tjocknat.
  6. Servera fläskytterfilén i sockerkaksform med önskat tillbehör.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tips: Du kan servera fläskytterfilén tillsammans med potatismos och stekta grönsaker för en komplett måltid.

Potatis- och purjolökspaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up