Fläskytterfilé i sockerkaksform
Fläskytterfilé i sockerkaksform
Ingredienser:
- 500 gram fläskytterfilé
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 st lök, tunt skivad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd paprika, tunt skivad
- 1 röd chili, finhackad
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 dl vispgrädde
Gör så här:
- Skär fläskytterfilén i tunna skivor och krydda med salt och svartpeppar.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på båda sidor tills den får en fin gyllene färg. Ta sedan ut den från pannan och låt den vila.
- I samma panna, stek lök, vitlök, paprika och chili tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Häll i kycklingbuljong och vispgrädde i pannan och låt det koka upp.
- Placera fläskytterfilén tillbaka i pannan och låt det steka i såsen i ca 5-7 minuter eller tills köttet är genomstekt och såsen har tjocknat.
- Servera fläskytterfilén i sockerkaksform med önskat tillbehör.
Tips: Du kan servera fläskytterfilén tillsammans med potatismos och stekta grönsaker för en komplett måltid.