Shashlik med adjika – Grillspett med kryddig tomatsås

Table
  1. Shashlik med adjika – Grillspett med kryddig tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Shashlik med adjika – Grillspett med kryddig tomatsås

Ingredienser:

  • 500 g fläskkött (t.ex. skinkstek eller kotlett)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek (kan justeras efter smak)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm stora.
  2. Skär paprikan och löken i bitar ungefär samma storlek som köttet.
  3. I en skål, blanda olivolja, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar.
  4. Lägg köttet och grönsakerna i marinaden och blanda väl.
  5. Täck skålen och låt stå i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten.
  6. Trä kött och grönsaker på grillspett.
  7. Grilla spetten på medelhög värme i ca 10-12 minuter, eller tills köttet är genomstekt.
  8. Servera shashlik med adjika – grillspett med kryddig tomatsås tillsammans med ris, sallad eller bröd.
You may also be interested in:  Ugnsrostade grönsaker

Tips: För extra saftiga spett kan du pensla dem med marinaden under grillningen.

Adjika: För att göra den kryddiga tomatsåsen adjika, mixa 2-3 tomater, 1 röd paprika, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek, saften av 1 citron, salt och svartpeppar efter smak. Servera vid sidan av shashliken.

Budapestrulle
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up