Laxpaté

Table
  1. Recept: Laxpaté
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Laxpaté

Ingredienser:

  • 300g färsk laxfilé
  • 100g smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dill
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Apelsin- och pepparkakscheesecake

Tillagning:

  1. Skär laxfilén och löken i små bitar.
  2. Pressa saften från citronen.
  3. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken är genomskinlig.
  4. Tillsätt laxen och stek tills den är genomstekt.
  5. Pressa i citronsaften och blanda i crème fraiche och dill.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Mixa ingredienserna i en matberedare tills det blir en jämn paté.
  8. Kyl patén i kylen i minst en timme innan servering.
You may also be interested in:  Klassisk tomatsalsa

Servering:

Servera laxpatén på rostat bröd med en sallad vid sidan om.

Lax- och gurksnittar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up