Vegansk pizza med tapenade kronärtskocka och pinjenötter

Table
  1. Vegansk Pizza Med Tapenade Kronärtskocka och Pinjenötter
    1. Ingredienser
    2. Utförande

Vegansk Pizza Med Tapenade Kronärtskocka och Pinjenötter

Ingredienser

  • Botten: 250g vetemjöl
    150ml ljummet vatten
    1msk jäst
    1tsk socker
    2msk olivolja
    1tsk salt
  • Tapenade: 100g svarta oliver
    2 vitlöksklyftor
    2msk kapris
    2msk olivolja
  • Topping: 1 burk kronärtskockor (ca 400g)
    100g pinjenötter
    1 rödlök, skivad
    200g vegansk mozzarellaost
    Färsk basilika
  • Tomatsås: 1 burk krossade tomater (400g)
    2 vitlöksklyftor
    2msk tomatpuré
    2tsk torkad oregano
    Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Utförande

  1. Botten: Blanda jäst och socker i ljummet vatten och låt stå i ca 5 minuter tills det skummar. Tillsätt sedan olivolja och salt. Blanda i vetemjölet gradvis tills degen är jämn och elastisk. Knåda degen på en mjölad yta i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.
  2. Tapenade: Mixa svarta oliver, vitlök, kapris och olivolja i en matberedare till en slät pasta.
  3. Tomatsås: Fräs vitlök i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré och kryddor. Låt såsen puttra på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Montering: Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen till önskad tjocklek och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut tomatsås på degen. Toppa med skivad rödlök, kronärtskockor, pinjenötter och smulad vegansk mozzarellaost. Klicka ut tapenade över pizzan.
  5. Grädda: Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills degen är gyllenbrun och toppingen är bubblig. Ta ut pizzan ur ugnen och strö över färsk basilika innan servering.
  6. Servera: Skär pizzan i bitar och servera varm.
Korv stroganoff deluxe
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up