Björnbärsmarmelad med lakrits

Table
  1. Björnbärsmarmelad med lakrits
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Björnbärsmarmelad med lakrits

Ingredienser:

  • 500g björnbär
  • 400g syltsocker
  • 2 msk lakritspulver

Gör så här:

  1. Tvätta björnbären och ta bort eventuella stjälkar.
  2. I en kastrull, blanda björnbär, syltsocker och lakritspulver.
  3. Låt blandningen koka upp på medelhög värme under omrörning.
  4. Sänk värmen och låt marmeladen småputtra i ca 15-20 minuter, eller tills den tjocknar.
  5. Om du vill ha en slät marmelad, använd en stavmixer för att mixa bärbitarna.
  6. Häll upp marmeladen i väl rengjorda glasburkar och låt svalna helt innan du förvarar dem i kylskåpet.

Tips:

You may also be interested in:  Ärtsoppa

Servera björnbärsmarmeladen på nybakat bröd eller använd den som en god fyllning i bakverk.

Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up