Gratinerad lax med potatismos
Recept: Gratinerad lax med potatismos
Ingredienser:
- 600g laxfilé
- 500g potatis
- 150g riven ost
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- Smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen tills den är mjuk.
- Under tiden potatisen kokar, hacka löken och vitlöken.
- Stek löken och vitlöken i smör tills de blir mjuka och gyllene.
- Mosa den kokta potatisen och tillsätt mjölk och smör. Blanda väl tills det blir ett krämigt potatismos. Smaka av med salt och peppar.
- Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Lägg dem i en ugnsform och strö över den rivna osten.
- Häll vispgrädden över laxen och osten.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter, eller tills laxen är genomstekt och osten har fått en gyllene färg.
- Servera gratinerad lax tillsammans med potatismoset.