Helstekt fläskfilé med spansk potatissallad

Table
  1. Recept: Helstekt fläskfilé med spansk potatissallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Helstekt fläskfilé med spansk potatissallad

Ingredienser:

  • 1 kg fläskfilé
  • 500 g färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 2 st röda paprikor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 kruka färsk persilja
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med att skrubba potatisen och skär den sedan i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  3. Under tiden potatisen kokar kan du förbereda fläskfilén genom att krydda den med salt och peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn fläskfilén runt om tills den får en fin stekyta. Lägg sedan över fläskfilén i en ungsfast form och stek klart i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills innertemperaturen når 70°C.
  5. Medan fläskfilén tillagas i ugnen, kan du förbereda potatissalladen. Skär rödlöken och paprikorna i tunna strimlor. Hacka persiljan fint.
  6. I en stor skål, blanda samman potatisen, rödlök, paprika, persilja, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut fläskfilén ur ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
  8. Servera fläskfilén tillsammans med den spanska potatissalladen.
Kycklingfärslimpa med fetayoghurt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up