Chokladfondant

Table
  1. Recept på Chokladfondant
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Viktiga tips:

Recept på Chokladfondant

Ingredienser:

  • 150g mörk choklad
  • 150g smör
  • 3 ägg
  • 90g socker
  • 60g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Smält choklad och smör i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. I en separat skål, vispa ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt den smälta chokladen i ägg-och-sockerblandningen och rör om väl.
  4. Vik försiktigt ner vetemjölet, vaniljextraktet och saltet i smeten.
  5. Smörj och mjöla små portionsformar eller muffinsformar.
  6. Fyll formarna till ca 2/3 med smeten.
  7. Grädda i förvärmd ugn på 180 grader i ca 10-12 minuter.
  8. Servera omedelbart med en kula vaniljglass eller vispad grädde.
You may also be interested in:  Mojito

Viktiga tips:

  • Smält chokladen och smöret långsamt för att undvika att det bränns.
  • Se till att inte övergrädda fondanten, den ska vara mjuk i mitten.
  • Toppa med lite florsocker eller färska bär för extra dekoration.
Mango chutney
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up