Snabbpicklad morot

Table
  1. Snabbpicklad morot
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Snabbpicklad morot

Ingredienser:

  • 500g morötter
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här:

  1. Skala och skär morötterna i tunna strimlor eller skivor.
  2. Koka upp ättiksprit, vatten, socker, salt, kanelstång och kryddnejlikor i en kastrull.
  3. Tillsätt morötterna i kastrullen och låt sjuda i cirka 5 minuter tills morötterna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt morötterna svalna i lagen.
  5. Överför de picklade morötterna tillsammans med lagen till en burk med tättslutande lock och förvara i kylskåp.
  6. Låt morötterna marinera i minst ett par timmar, men gärna över natten för bästa smak.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Den snabbpicklade moroten är perfekt som tillbehör till asiatiska rätter, hamburgare eller som en fräsch topping på smörgåsar och sallader.

Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up