Snabbpicklad morot
Snabbpicklad morot
Ingredienser:
- 500g morötter
- 1 dl ättiksprit (12%)
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 tsk salt
- 1 kanelstång
- 5 kryddnejlikor
Gör så här:
- Skala och skär morötterna i tunna strimlor eller skivor.
- Koka upp ättiksprit, vatten, socker, salt, kanelstång och kryddnejlikor i en kastrull.
- Tillsätt morötterna i kastrullen och låt sjuda i cirka 5 minuter tills morötterna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt morötterna svalna i lagen.
- Överför de picklade morötterna tillsammans med lagen till en burk med tättslutande lock och förvara i kylskåp.
- Låt morötterna marinera i minst ett par timmar, men gärna över natten för bästa smak.
Den snabbpicklade moroten är perfekt som tillbehör till asiatiska rätter, hamburgare eller som en fräsch topping på smörgåsar och sallader.